Zaterdag 8 februari 2020

Technische meeting bij Savali tuning, Vireo Auto, Ringveste 4 in Houten. 

Aanvang 10.00 uur, eindtijd in de loop van de middag. 

Programma: 

. Hoe ging het vroeger, kijkje in het verleden

. Wat houdt tuning tegenwoordig in, hoe ziet het er uit in de software, een kijkje in de keuken

. Uitleg over wat vermogen en koppel is, wat je er van voelt en hoe het werkt in de software

. Meten = weten, er is gelegenheid om een aantal auto's te meten en later te tunen tegen een speciaal tarief 

 

Belangstellende VARLN leden zijn welkom, aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    

Dit soort dagen is altijd heel informatief maar vooral ook erg gezellig. 

Er is ruimte voor circa 30 geïnteresseerden maar ongeveer 10 auto's kunnen worden gemeten, dus geef je snel op. 

Zie ook www.facebook.com/savalituning en/of www.instagram.com/savalituning

 

 

 

 Zondag 12 januari is het VARLN jaar weer geopend met onze gezellige Nieuwjaarsreceptie. Ook dit jaar waren wij welkom bij Vireo, Ton Peters, in Houten.  Wij hebben afscheid genomen van Wouter als voorzitter en hoofdredacteur. Voor zijn jarenlange werkzaamheden werd hij uitgebreid in het zonnetje gezet en bedankt met diverse cadeaus en uiteraard bloemen. Ook kreeg Wouter een boekje met foto’s en herinneringen van veel aanwezigen. Een prachtige start van een nieuw Alfantastisch jaar. 

 


Op naar onze volgende evenementen: een technische meeting op 8 februari bij Savali/Vireo in Houten en daarna op 8 maart weer onze snertrit.

 

Wij starten het nieuwe jaar traditiegetrouw met onze gezellige nieuwjaarsreceptie. Deze wordt wederom gehouden bij Vireo Auto aan de Ringveste 4 in Houten. Leden zijn van harte welkom vanaf 14.00 uur om samen het nieuwe jaar in te luiden. Wij beginnen met een kop koffie of thee met wat lekkers. Uiteraard gevolgd door een borrel met de bijbehorende hapjes. 

Zoals u misschien al heeft gelezen/gehoord neemt Wouter per 1 januari a.s. afscheid als voorzitter en hoofdredacteur. Jarenlang heeft hij zich ingezet binnen het bestuur en de redactie en vanaf het komend jaar gaat hij het wat rustiger aan doen. Wij willen Wouter tijdens de Nieuwjaarsreceptie namens iedereen graag bedanken voor zijn enorme inzet in de afgelopen tijd. Ook Teus heeft intussen afscheid genomen als evenementen coördinator maar helaas is hij niet aanwezig en zullen wij hem op een later tijdstip bedanken voor alle gezellige evenementen die hij de afgelopen jaren voor ons heeft geregeld. 

Genoeg redenen om 12 januari gezellig naar Houten te komen!

Uitnodiging Grenzeloze Rit 6 oktober 


Dit jaar een grensverleggende rit door de Achterhoek met uitstapjes naar het buitenland.

We starten bij:  

Martijn Goorden Riparazione dell' Automobili                               

Beekstraat 3                                               

7227 NC Toldijk


De rit zal u over prachtige landelijke en uitdagende wegen leiden waarna u onverwacht Duitsland betreedt.

Natuurlijk zult u via Duits grondgebied weer naar Nederland worden geleid.Neem voor de zekerheid dan ook uw paspoort mee!Voor de junioren en senioren die geen vragen willen beantwoorden hebben we een oer Hollands spel.
Wij zien u graag 6 oktober bij Martijn en Suzanne Goorden.               

Vanaf 10 uur zal de koffie en thee klaar staan.                               

Rond 11 uur zullen de auto's worden gestart.

Marcel Lieverdink en Yvonne de Rijck

Kortgeleden meerde het grootste containerschip ter wereld aan in Rotterdam. 400 meter lang en ruimte voor bijna 24.000 containers! Of deze er op 10 november ook ligt is maar de vraag, maar je zult zeker imposante schepen kunnen zien tijdens onze puzzelrit op zondag 10 november a.s  waarbij we een bezoek brengen aan de Maasvlakte. Bij jij er wel eens geweest?Deze omgeving heeft echter meer te bieden dan industrie. Op Voorne Putten vindt je ook Den Briel, Hellevoetsluis en andere pittoreske plaatsjes.Het startpunt is al net zo imposant en uniek. We vertrekken bij Stolze Classic Cars in De Lier. Een collectie van meer dan 450 klassiekers waaronder veel Alfa’s en talloze andere Italiaanse bijzondere auto’s. Ook kun je er vele, voornamelijk Italiaanse, motorfietsen aantreffen. Dit is dus dé kans om deze bijzondere verzameling te gaan bekijken.Voor de puzzelrit willen we eens iets nieuws proberen door de route via Google Maps (voor Android telefoons) en Apple Kaarten (voor I-phones) te rijden. Hoe? Daar zijn we nog niet helemaal uit maar je telefoon is zeker onmisbaar deze dag en we willen het ook niet te moeilijk maken.Hou je mailbox of de VARLN site dus in de gaten voor de uitnodiging en kruis 10 november alvast aan in je agenda!

 

                                                                                         
 
 
                                    Uitnodiging Noord Nederland Rit 2019                                                          

                                                 Giubileo di dieci anni

Ook dit jaar organiseren we voor u een rit door het mooie (noord) Nederland.
We starten bij ALFA-NOORD in Emmeloord. De rit is wel een grensgeval; nadat we Flevoland verlaten
hebben, rijden we langere tijd op de grens van Overijssel en Friesland, maar duiken uiteindelijk
Friesland in, waar de rit ook zal eindigen.
U kunt genieten van wat Nederland te bieden heeft en u komt van alles te weten over hoog water en
het schieten met kanonnen. Langs diverse soorten molens rijden we de Vrijheid tegemoet. Voor de
junior Alfisti zijn er speciale vragen waarmee uiteraard ook prijzen te verdienen zijn.
Tot slot hebben we unieke beelden van een onbekende SUV van Alfa Romeo!
 
Wij zien u graag op 15 september bij:
                                                                                                                 
ALFA-NOORD,Verlengde Gildenweg 21M, 8304 BL Emmeloord.
 
Bert Westra, Erik Koster, Harm Hoekstra

19 mei - Midden Nederlandrit

Startpunt Special Car Care, Everdenberg 153, 4902 TT Oosterhout.Jullie zijn vanaf 9.30 uur welkom voor een kop koffie/thee en om met elkaar te kletsen en rond te kijken in het bedrijf. Special Car Care is gespecialiseerd in het rally klaar maken van klassiekers en biedt technische ondersteuning bij de rally. Maar ook voor uw APK, onderhoud en revisie, alsmede onderhoud op locatie > bij Special Car Care kan het allemaal.Vertrek om 11.00 uur.De rit voert jullie onder andere langs het vliegveld Gilze-Rijen, Waalwijk en verder door de mooie omgeving van de provincie Land van Heusden en Altena.Voor niet-leden van de VARLN vragen wij een kleine bijdrage van 5,00 Euro. Mocht u toch beslissen om lid te worden van de VARLN? Dan krijgt u het inschrijfgeld terug.Graag zien wij u op 19 mei in Oosterhout voor de Midden-Nederlandrit.Pieter en John

 

 

Gegarandeerd de meeste bochten per kilometer! Vandaar dat we onze puzzelrit dit jaar de veelzeggende titel ‘Giro del tornante Luxemburg’ hebben meegegeven. Op sommige momenten waan je jezelf met je Alfa onderweg op de Stelvio pas. Deze bochten, samen met fantastische vergezichten over het Luxemburgse landschap, kunt u gaan beleven tijdens het Pinksterkampeerweekend van 7 t/m 10 juni.
Dit jaar hebben we een bijzonder mooi plekje gevonden langs de oevers van de Sûre in het plaatsje Goebelsmühle. De rustige camping ‘Du Nord’ ligt in het dal naast dit kabbelende riviertje en wordt gerund door de gezellige Brabantse familie Vermeulen.Meer informatie over deze camping kun je vinden op https://www.campingdunord.lu. Op de camping zijn ook een aantal verhuurmogelijkheden zoals blokhutten en huurtenten. Mocht je daarvan gebruik willen maken kijk dan zelf naar de beschikbaarheid op hun site en boek dit ook zelf.Natuurlijk kun je, als kamperen niet echt je ding is, ook zelf in de omgeving een hotelletje of B&B opzoeken. Bijvoorbeeld hotel Um Will’s Pull (https://www.umwillspull.lu/) van dezelfde familie ca. 10km verderop.
Wat zijn de plannen voor het weekend? Trouwe bezoekers weten het al, maar voor de nieuwsgierigen: Vanaf vrijdag (maar natuurlijk ook eerder) kun je terecht op de camping. De zaterdag geeft dan gelegenheid om de omgeving te verkennen, wat te winkelen of lekker te genieten op de camping.Denk aan Vianden, de stad Luxemburg of een van de grote winkel Malls die Luxemburg tegenwoordig kent.Op zaterdagavond is er natuurlijk de gezellige barbecue. Zoals elk jaar geldt: zorg voor je eigen vlees en barbecue, dan weet je zeker dat je niets te kort komt! In de omgeving zijn er winkels voor een lekker stukje vlees en een goed biertje.Voor de zondag hebben we een niet al te moeilijke, leuke puzzelrit uitgezet, waarbij de nadruk op het rijden en het genieten van de omgeving ligt.Op maandag kan iedereen dan weer terug naar huis, of er natuurlijk nog een paar dagen aan vast plakken.
Enthousiast geworden, maar toch nog vragen?? Bel (liefst na 18.00 uur), of mail, met: Paul Varekamp (06-53.68.77.52, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), of stuur je vraag aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Om tijdig voldoende ruimte te reserveren op de camping graag onderstaande gegevens uiterlijk 15 mei mailen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;Als je inschrijft krijg je later nog aanvullende informatie voor het weekend.Buiten de normale kosten voor de camping en verblijf zijn er voor VARLN-leden geen kosten verbonden aan het weekend. Mocht je géén lid zijn dan wordt er een kleine vergoeding gevraagd, welke je weer terug ontvangt wanneer je alsnog lid wordt.Als je gebruik wilt maken van een verhuurmogelijkheid op de camping, een hotel of B&B, zul je dit wel zelf moeten reserveren maar meld je dan ook even bij ons aan..
Vermeld de volgende gegevens bij je aanmelding. Geef graag wel het aantal mensen en kampeermiddelen op zodat wij en de camping niet voor verassingen komen te staan met de indeling.

Naam:

Adres:Postcode/woonplaats:

E-mail:

Telefoon:lidmaatschapsnummer:

Ik kom met: tent/caravan/vouwwagen/camper  (indien meer, graag ook aantal opgeven)Of maak gebruik van een hotel in de buurt (wel zelf reserveren!)aantal volwassenen:

aantal kinderen (t/m12 jr.):

aantal auto’s:

Stroom gewenst bij tent of caravan: ja/nee 

Arriveert (waarschijnlijk): vrijdag/zaterdag


 
 

 

 

 

 

Aankomende evenementen

  8 februari Technische Meeting bij Savali/Vireo in Houten

  8 maart Snertrit startpunt Arese Badhoevedorp