In augustus a.s. wordt Gianni La Forgia 70 jaar, tijd voor een feestje in samenwerking met de VARLN. Want dit heugelijke feit mag natuurlijk niet zomaar stilletjes voorbijgaan in Alfa land.
Gianni is op zijn 18e jaar begonnen in Italië in een garage in Molfetta in de regio Apulië, dat weer in de provincie Bari ligt. Daar heeft hij al op zijn 18e jaar voor het eerst een motor van een 1.3 ltr Giulietta gereviseerd. Daarna heeft het alfavirus in alle hevigheid toegeslagen. Er was geen stoppen meer aan!. Via toen al Nederlandse kennissen heeft Gianni in 1970 de stap genomen om naar Nederland te vertrekken. Hij kwam terecht bij Sam en Fred van Lingen in Houten, alwaar hij in de Alfahemel kwam. Na jaren bij Sam en Fred te hebben gewerkt is Gianni uiteindelijk voor zichzelf gaan sleutelen in Harmelen. De laatste jaren heeft Gianni in Harmelen een waar bedevaartsoord opgebouwd voor de echte Alfa liefhebbers onder ons. Met name de 105 serie en de boxers. Maar ook  de oudere Lancia’s zijn in goede handen bij Gianni.
Na zijn pensionering gaat Gianni nog steeds door. Hij kan maar geen afscheid nemen van zijn Alfa’s en zijn trouwe klantenkring. De VARLN is voor Gianni dan ook een warme deken waar hij zich erg thuis voelt. Vandaar dat Gianni en de VARLN hebben besloten om er een feestje van te maken in 2017.

Wat gaan we doen op 8 oktober a.s.:
- Vanaf 11.30 uur - verzamelen bij Gianni aan de Breudijk te Harmelen
- Vanaf 13.00 uur - een rondrit door het groene hart van Nederland (geen puzzelrit)
- Vanaf 16.00 uur - borrelen en kletsen en de BBQ aansteken (gaat zeker 1 uur duren)
- Vanaf 17.00 uur - lekker bakken en grillen bij Gianni in z’n werkplaats
- Rond 19.00 uur gaat er een einde komen aan deze gezellige dag.

Teus en nog wat andere kookgekken zullen voor de catering zorgen, dus dat wordt smullen! Natuurlijk is dit bedoeld voor de klanten van Gianni, vandaar dat wij om een inschrijving vragen met naam en type auto. En omdat de bomen níét tot aan de hemel groeien, is er plek voor een beperkt aantal personen. Gianni heeft hier in het laatste woord. Het aantal houden we geheim. Inschrijven gaat via het secretariaat van de VARLN. Daarna hoor je ook of je deelname doorgaat.
 
Teus van Beek - evenementen


 
 

 

 

 

 

Aankomende evenementen

10 sept - Noord Nederlandrit
17 sept. - Esperienza Alfa Romeo

24 sept - Brabantrit