Na een succesvolle eerste buitenlandrit vorig jaar, kan het natuurlijk niet uitblijven dat er een tweede buitenlandrit volgt. In april van dit jaar waren Maria en ik (Teus) op bezoek bij vrienden in Lübeck (Noord Duitsland). Na dit bezoek zijn wij doorgereden langs de Noord Duitse kust aan de Oostzee, helemaal tot het eiland Rügen. Tegenwoordig is dit eiland verbonden met het vaste land middels een brug, en is daardoor een schiereiland geworden. Wat een prachtig en bijzonder eiland! Met mooie krijtrotsen, weelderige fauna en een glooiend landschap. Het eiland Rügen is dan ook met recht een ‘Kürort’. Maar omdat er geen grote hotels zijn, en de overnachtingsprijzen de pan uit rijzen, gaan we in 2017 net buiten het eiland in een super de luxe hotel zitten. Dit hotel staat in het werelddorp genaamd Dorf Zechlin. Dit dorp ligt aan het Strelitzer-Seenplatte in de landkreis Mecklenburg-Verpommern, wat 25 jaar geleden nog DDR was. Dit is ook nog duidelijk te zien op vele plaatsen. Het mooie is dat de wegen daarentegen superstrak zijn en ‘bijna’ geen verkeersdrempels hebben. Wat is het een genot om daar te rijden. In de dorpen doet u het vanzelf wel rustig aan, maar dat merkt u wel als u daar bent.

Het vaststellen van de datum was voor 2017 een groot probleem. Wij wilden dit jaar niet met Pinksteren gaan, zodat we niet het Pinksterkampeerweekend overlappen, maar helaas was voor 2017 alles al volgeboekt met Hemelvaart. De enige optie was om toch met Pinksteren te gaan, maar ik beloof plechtig voor de volgende edities dat het wel gaat lukken om met Hemelvaart te gaan!
 
Wat krijgt u van de VARLN op deze speciale buitenlandrit 2017:
Dag 1 (1-6)    Reisdag vanuit Nederland naar hotel
Dag 2 (2-6)    Rondrit
Dag 3 (3-6)    Verrassing
Dag 4 (4-6)    Rügen rit (eerste Pinksterdag)
Dag 5 (5-6)    Terugreis naar Nederland

Zoals u ziet bevat deze reis 1 dag extra ten opzichte van de reis van vorig jaar. Dit hebben we gedaan omdat de reis dit jaar ook meer te bieden heeft. Vanuit Utrecht gerekend is het 640 kilometer via Nieuweschans en Bremen-Hamburg.

De kosten van deze reis:
Op basis van 2 personen en verblijf in luxe kamer
4x overnachting
4x ontbijt
4x avondeten
Drankjes zijn dit jaar voor eigen rekening
 
Prijs voor 2 personen 650,00 Euro
Voor alleenreizenden 475,00 Euro
 
Inschrijving gaat dit jaar via het secretariaat en per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De inschrijving sluit op 31 januari 2017, dus zorg ervoor dat u er op tijd bij bent, want wij hebben een optie op een beperkt aantal kamers. De inschrijving geschiedt op basis van volgorde, dus de eerste (betaalde) inschrijvingen zijn gegarandeerd van deelname.
 
Graag tot ziens op deze speciale reis naar het verleden, het verleden van de DDR.
 
Namens jullie reisleiders,
Teus en Rob
 
 


 
 

 

 

 

 

Aankomende evenementen

10 sept - Noord Nederlandrit
17 sept. - Esperienza Alfa Romeo

24 sept - Brabantrit